Składniki:
- 60 dag piersi indyka
- 4 cienkie parówki drobiowe
- 6–8 połówek suszonych pomidorów w oliwie
Na marynatę:
- 4–5 łyżek oliwy
- sok z 1 cytryny
- 3–4 łyżki musztardy miodowej
- 5–6 łyżek keczupu
- 2–3 ząbki czosnku
- ziołowa przyprawa do grilla
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Mięso opłucz, osusz, oczyść z błonek. Pokrój w poprzek włókien na cztery plastry. Włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozgnieć dłonią.
- Przyrządź marynatę: musztardę wymieszaj z keczupem, sokiem cytrynowym oraz oliwą. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty razem z ziołową przyprawą do grilla. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Plastry mięsa posmaruj marynatą. Przełóż do zamykanego pojemnika i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
- Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój na cienkie paseczki. Parówki obierz z osłonek i posmaruj marynatą.
- Na plastrach mięsa ułóż parówki z suszonymi pomidorami, zwiń w roladki, zepnij wykałaczką. Piecz 25–30 minut, w trakcie pieczenia obracając i smarując marynatą.