Hamburgery wołowe z grilla - przepis

Zorganizuj grilla w iście amerykańskim stylu. Zacznij od pysznych hamburgerów wołowych! Sprawdź przepis!
/ 26.04.2013 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Hamburgery wołowe z grilla - przepis fot. STOCKFOOD/FREE
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • jajko
  • cebula
  • 1/4 łyżeczki ostrego chili
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
  1. Mięso włóż do miseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do mięsa.
  2. Do masy dodaj jajko i przyprawy. Wyrób. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Opiekaj je na grillu po 5 min z każdej strony.
  3. Podawaj w przekrojonej bułeczce, np. z salsą: 2 strąki papryki i papryczkę chili pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. Wrzuć do rondelka, podlej 50 ml octu winnego i szklanką soku pomarańczowego. Gotuj 25 min. Przypraw 3 łyżkami keczupu.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: wołowina, bbq

Redakcja poleca

REKLAMA