Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa wołowego
- jajko
- cebula
- 1/4 łyżeczki ostrego chili
- sól
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Mięso włóż do miseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do mięsa.
- Do masy dodaj jajko i przyprawy. Wyrób. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Opiekaj je na grillu po 5 min z każdej strony.
- Podawaj w przekrojonej bułeczce, np. z salsą: 2 strąki papryki i papryczkę chili pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. Wrzuć do rondelka, podlej 50 ml octu winnego i szklanką soku pomarańczowego. Gotuj 25 min. Przypraw 3 łyżkami keczupu.