Składniki:
- 4 kotlety schabowe po ok. 20 dag
- 4 płaskie łyżeczki pesto
- 2 łyżeczki kaparów
- 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
- kulka mozzarelli (15 dag) w plastrach
- posiekany ząbek czosnku
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Olej wymieszaj z octem, czosnkiem, oregano, szczyptą soli i pieprzu. Do marynaty włóż kotlety schabowe i odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Kotlety połóż na rozgrzanym grillu, piecz 5 min, przewróć na drugą stronę, posmaruj pesto, obłóż serem, pomidorami, posyp kaparami. Piecz kolejne 3 minuty, po czym przykryj mięso folią aluminiową, aż ser się rozpuści.