Składniki:
- 4 kawałki kaszanki- pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 4 duże ziemniaki
- 1 cebula
- olej
- tymianek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki myję, gotuję w mundurkach na półmiękko. Studzę, obieram, kroję w większą kostkę.
2. Cebulę obieram, kroję na krążki.
3. Porcje ziemniaków i cebuli układam na natłuszczonej folii aluminiowej. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem, skrapiam olejem.
4. Kładę na ruszcie, piekę, aż zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszam.
5. Obok na ruszcie kładę kaszankę. Piekę ją ok. 8 minut, co jakiś czas obracając i polewając winem. Podaję z warzywami.
2. Cebulę obieram, kroję na krążki.
3. Porcje ziemniaków i cebuli układam na natłuszczonej folii aluminiowej. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem, skrapiam olejem.
4. Kładę na ruszcie, piekę, aż zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszam.
5. Obok na ruszcie kładę kaszankę. Piekę ją ok. 8 minut, co jakiś czas obracając i polewając winem. Podaję z warzywami.