Cielęcina duszona z pomarańczami

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
2 cebule,
łyżka masła,
olej,
4 pomarańcze,
2 łyżki zielonego pieprzu,
2 łyżki rumu,
50 dag cielęciny,
10 dag winogron,
150 ml soku pomarańczowego,
2 szklanki śmietanki kremówki,
majeranek,
biały pieprz,
sól,
cukier.
Przygotowanie:
Obraną cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Wlać sok i rum. Wsypać zielony pieprz i pół łyżeczki cukru. Cielęcinę posypać majerankiem, solą i białym pieprzem. Wsypać na gorący olej. Podsmażyć. Dodać cebulę z sokiem i rumem. Wymieszać. Udusić. Co jakiś czas przewracać mięso i podlewać sosem. Obrać winogrona, usunąć pestki, wydrążyć miąższ. Zmiksować ze śmietaną. Wlać do sosu. Dokładnie wymieszać. Lekko poddusić.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA