Kawa mrożona z syropem miętowym

Prawdziwe orzeźwienie!
/ 11.06.2013 15:30
DRUKUJ PRZEPIS
Kawa mrożona z syropem miętowym fot. Fotolia
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kawa rozpuszczalna
  • lód
  • woda
  • mleko
  • syrop miętowy
  • bita śmietana
  • listek mięty do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Zagotuj szklankę mleka.
  2. Do wysokiej szklanki wsyp dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Zalej je gorącym mlekiem. Dodaj lód.
  3. Do mrożonej kawy dodaj syrop miętowy - wedle uznania (ok. 2 łyżeczki). Lekko zamieszaj.
  4. Całość kawy mrożonej z syropem miętowym udekoruj bitą śmietaną oraz listkiem mięty.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA