Zupa owocowa na Wigilię

Wigilijny barszcz czy grzybową świetnie zastąpi zupa owocowa z suszonych śliwek, jabłek i gruszek. Zobaczcie jak ją przygotować!

Zupa z suszonych owoców świetnie pasuje na wigilijną wieczerzę!

Zupa owocowa na Wigilię

fot. serwis prasowy CYKORIA

Składniki na zupę owocową:

  • garść suszonych śliwek
  • garść suszonych jabłek
  • garść suszonych gruszek
  • garść suszonych wiśni lub żurawiny
  • mąka ziemniaczana
  • cukier
  • cynamon
  • szczypta soli

Sposób przygotowania zupy:

1. Przepłukane pod bieżącą wodą owoce gotuj z solą do miękkości.
2. Dodaj cukier - ilość według uznania, w zależności od upodobań.
3. Zagęść mąką ziemniaczaną, rozcieńczoną w zimnej wodzie.
4. Mieszaj, zagotuj i podaj od razu na stół.
5. Posyp cynamonem.

Na podstawie materiałów prasowych firmy CYKORIA

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)