Sylwestrowe drinki na bazie koniaku Otard

Wytwarzany z wyselekcjonowanych szczepów winogron rosnących na terenie Francji zwanym „Charente”, w rejonie Cognac, według niezmiennych od stuleci receptur. Charakteryzuje się delikatnym i zrównoważonym smakiem, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron, który zawdzięcza minimum 3-letniemu okresowi dojrzewania. Podawany tradycyjnie odkryje swoje tajemnice przed miłośnikami gatunku, serwowany w drinkach zaskoczy konserwatystów.
/ 30.12.2006 11:33

Otard VSOP to jeden z najwytworniejszy koniaków, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Wytwarzany jest z wyselekcjonowanych szczepów winogron rosnących na terenie Francji zwanym „Charente”, w rejonie Cognac, według niezmiennych od stuleci receptur. Charakteryzuje się delikatnym i zrównoważonym smakiem, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron, który zawdzięcza minimum 3-letniemu okresowi dojrzewania. Podawany tradycyjnie odkryje swoje tajemnice przed miłośnikami gatunku, serwowany w drinkach zaskoczy konserwatystów.

Otard Exotic

drinkTen egzotyczny drink skierowany jest do osób, które lubią bawić się składnikami, walczą
z rutyną i chcą przełamać bursztynową barwę koniaku Otard.

Składniki:
- 100 ml koniaku Otard
- puszka brzoskwiń w zalewie
- cytryna
- kiwi
- brązowy cukier
- 150 ml białego wina
- 60 ml wytrawnego wina musującego
- 60 ml gazowanej wody mineralnej

Sposób przyrządzania
Brzoskwinie i kiwi kroimy w kostkę i umieszczamy na dnie szklanki. Owoce skrapiamy cytryną, posypujemy brązowym cukrem i zalewamy koniakiem Otard. Aby w pełni rozkoszować się walorami smakowymi koniaku, musimy odczekać przynajmniej godzinę przed dodaniem pozostałych składników. Dopiero po tym czasie dodajemy do drinka wino i wodę mineralną. Otard Exotic to drink polecany wszystkim tym, którzy oprócz wyrafinowanego smaku cenią również fantazję i niekonwencjonalne pomysły.

Otard My Milk

alkoholeOryginalny kremowy drink, który oczarowuje swoją aksamitną konsystencją. Kryje w sobie szlachetne połączenie wykwintnego koniaku i aromatycznego rumu.

Składniki:
- 25 ml koniaku Otard
- 25 ml rumu Bacardi Carta Blanca
- 20 ml advocata
- 75 ml zagęszczonego mleka
- brązowy cukier

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki oprócz cukru wlewamy do shakera i dokładnie energicznie mieszamy. Przed podaniem wsypujemy dodatkowo do kieliszka łyżkę brązowego cukru, który nie tylko osłodzi naszego drinka, ale także sprawi, że nabierze on pięknego brązowego koloru.

Wyłącznym dystrybutorem koniaku Otard w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Cena 220 zł.

Źródło zdjęć: Wszystkie zdjęcia pochodzą z archiwum fotografii marki Otard.

Redakcja poleca

REKLAMA