Wódka Grey Goose pochodzi z samego serca Francji, z malowniczego rejonu Cognac. Jest produkowana z najwyższej jakości pszenicy dojrzewającej we francuskim regionie la Beauce. Powstaje ze spirytusu poddawanego pięciokrotnej destylacji, a do jej rozcieńczenia używana jest doskonała artezyjska woda mineralna, która swój początek bierze w Masywie Centralnym. Tak doskonale skomponowane składniki docenił amerykański Beverage Tasting Institute, nadając wódce Grey Goose tytuł The World’s Best Tasting Vodka, czyli Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. O jej głębokim, ale subtelnym smaku i delikatnym aromacie najlepiej przekonać się pijąc w tradycyjny sposób, czyli z małych szklanych kieliszków na delikatnej nóżce. Ale Grey Goose to również idealny dodatek do drinków, zwłaszcza Grey Goose smakowe. Tropikalne smaki z pewnością przypadną do gustu poszukiwaczom niebanalnych i oryginalnych doznań. Grey Goose L’Orange to kwintesencja słodyczy i delikatności dojrzałych w słońcu owoców pomarańczy, a Le Citron to smak oryginalnej wódki Grey Goose wzbogaconej aromatem skórki cytrynowej. Wszystkie trzy stanowią idealny składnik oryginalnych karnawałowych drinków.
Czekoladowy Grey Goose – przepis stworzony przez barmanów klubu Melodia w Warszawie
40 ml Grey Goose Original
10 ml kremu czekoladowego
10 ml syropu czekoladowego
gałka lodów waniliowych
Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i udekoruj kilkoma ziarenkami kawy i laską cynamonu.
Egzotyczny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Mojito w Warszawie
40 ml Grey Goose Le Citron
20 ml Martini Bianco
20 ml soku cytrynowego
5 ml grenadine
Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze Grey Goose Le Citron i Martini Blanco z sokiem cytrynowym i kruszonym lodem. Przelej do kieliszka koktajlowego i dodaj kilka kropel grenadine.
Grey Goose Lemon – przepis stworzony przez barmanów klubu Lemon w Warszawie
40 ml Grey goose Le Citron
10 ml syropu waniliowego
10 ml soku cytrynowego
cukier wanilinowy
Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Kieliszek udekoruj plasterkiem cytryny, i spiralkami zrobionymi ze skórek limonki i cytryny. Śnieżny efekt osiągniesz dekorując brzegi cukrem wanilinowym.
Słoneczny Grey – przepis stworzony przez barmanów Scandale w Krakowie
40 ml L’Orange
20 ml Cointreau
20 ml soku cytrynowego
20 ml soku pomarańczowego
5 ml grenadine
Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i kilka kropel grenadine. Karnawałowy efekt osiągniesz dekorując nóżkę kieliszka skórką z pomarańczy.
Wiosenny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Qube hotelu Sheraton w Krakowie
30 ml Grey Goose Original
15 ml Archers
15 ml Curacao
40 ml soku pomarańczowego
Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego
2-3 kostki lodu i wisienkę cocktailową. Całość udekoruj ćwiartkami egzotycznych owoców: limonki, cytryny i pomarańczy.