Sylwestrowe drinki na bazie Grey Goose

Tropikalne smaki z pewnością przypadną do gustu poszukiwaczom niebanalnych i oryginalnych doznań. Grey Goose L’Orange to kwintesencja słodyczy i delikatności dojrzałych w słońcu owoców pomarańczy, a Le Citron to smak oryginalnej wódki Grey Goose wzbogaconej aromatem skórki cytrynowej. Wszystkie stanowią idealny składnik oryginalnych karnawałowych drinków.
/ 31.12.2006 16:42

Wódka Grey Goose pochodzi z samego serca Francji, z malowniczego rejonu Cognac. Jest produkowana z najwyższej jakości pszenicy dojrzewającej we francuskim regionie la Beauce. Powstaje ze spirytusu poddawanego pięciokrotnej destylacji, a do jej rozcieńczenia używana jest doskonała artezyjska woda mineralna, która swój początek bierze w Masywie Centralnym. Tak doskonale skomponowane składniki docenił amerykański Beverage Tasting Institute, nadając wódce Grey Goose tytuł The World’s Best Tasting Vodka, czyli Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. O jej głębokim, ale subtelnym smaku i delikatnym aromacie najlepiej przekonać się pijąc w tradycyjny sposób, czyli z małych szklanych kieliszków na delikatnej nóżce. Ale Grey Goose to również idealny dodatek do drinków, zwłaszcza Grey Goose smakowe. Tropikalne smaki z pewnością przypadną do gustu poszukiwaczom niebanalnych i oryginalnych doznań. Grey Goose L’Orange to kwintesencja słodyczy i delikatności dojrzałych w słońcu owoców pomarańczy, a Le Citron to smak oryginalnej wódki Grey Goose wzbogaconej aromatem skórki cytrynowej. Wszystkie trzy stanowią idealny składnik oryginalnych karnawałowych drinków.

Sylwestrowe drinki na bazie Grey Goose

Sylwestrowe drinki na bazie Grey Goose

Czekoladowy Grey Goose – przepis stworzony przez barmanów klubu Melodia w Warszawie

40 ml Grey Goose Original
10 ml kremu czekoladowego
10 ml syropu czekoladowego
gałka lodów waniliowych

Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i udekoruj kilkoma ziarenkami kawy i laską cynamonu.

Egzotyczny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Mojito w Warszawie

40 ml Grey Goose Le Citron
20 ml Martini Bianco
20 ml soku cytrynowego
5 ml grenadine

Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze Grey Goose Le Citron i Martini Blanco z sokiem cytrynowym i kruszonym lodem. Przelej do kieliszka koktajlowego i dodaj kilka kropel grenadine.

Sylwestrowe drinki na bazie Grey Goose

Grey Goose Lemon – przepis stworzony przez barmanów klubu Lemon w Warszawie

40 ml Grey goose Le Citron
10 ml syropu waniliowego
10 ml soku cytrynowego
cukier wanilinowy

Sposób przyrządzania

Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Kieliszek udekoruj plasterkiem cytryny, i spiralkami zrobionymi ze skórek limonki i cytryny. Śnieżny efekt osiągniesz dekorując brzegi cukrem wanilinowym.

Słoneczny Grey – przepis stworzony przez barmanów Scandale w Krakowie

40 ml L’Orange
20 ml Cointreau
20 ml soku cytrynowego
20 ml soku pomarańczowego
5 ml grenadine

Sposób przyrządzania
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i kilka kropel grenadine. Karnawałowy efekt osiągniesz dekorując nóżkę kieliszka skórką z pomarańczy.

Wiosenny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Qube hotelu Sheraton w Krakowie

30 ml Grey Goose Original
15 ml Archers
15 ml Curacao
40 ml soku pomarańczowego

Sposób przyrządzania

Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego
2-3 kostki lodu i wisienkę cocktailową. Całość udekoruj ćwiartkami egzotycznych owoców: limonki, cytryny i pomarańczy.


Redakcja poleca

REKLAMA