Subway na Nowym Świecie!

26 maja odbyło się uroczyste otwarcie kolejnej, tym razem flagowej, restauracji Subway®
/ 28.05.2009 08:35
Subway to amerykańska marka, słynąca ze zdrowych i smacznych sandwiczy będących alternatywą dla tradycyjnych, kalorycznych fast-foodów, która na dobre zagościła w Polsce. Subway® na Nowym Świecie będzie 20 restauracją w kraju, a kolejne 23 są w budowie. W ciągu najbliższych 5 lat, planowane jest otwarcie 200 restauracji. W ciągu dwóch tygodni nowy Subway® otworzy się również na Warszawskim Starym Mieście oraz w biurowcu Mokotów Plaza. 

Jedz świeżo z Subway®!
Subway® proponuje słynne sandwicze w kształcie łodzi podwodnej, nazywane potocznie subami (Submarine), przygotowywane na oczach klientów i według ich indywidualnych gustów.  Menu w każdej restauracji jest podobne, do wyboru jest wypiekane w pięciu różnych smakach jasne i ciemne pieczywo wraz z dodatkami jak parmezan – oregano, płatki miodowe czy sezam. Do tego szeroka lista składników, takich jak mnóstwo świeżych warzyw, różne mięsa i wędliny, sery, oryginalne sosy oraz dla wegetarian - specjalne sojowe kotlety. Większość subów może być podana na ciepło lub w formie sałatki. Każda restauracja piecze własne ciastka, doskonale pasujące na deser rezem z pyszną kawą.

Każdy sub to samo zdrowie, dzięki świeżym warzywom zamawianym u lokalnych dostawców: sałata, pomidory, cebula, papryka, ogórek zielony, oliwki, pikle, ostre papryczki jalapeno zapewniają wysoką wartość odżywczą sandwiczy. Przygotowany według indywidualnego zamówienia i przyrządzany na miejscu jest gwarancją zdrowego (zawiera minimalną ilość tłuszczów) i smacznego posiłku.
W trosce o klienta, w każdej restauracji można znaleźć wskazówki, jak obniżyć zawartość tłuszczu, sodu lub kalorii czy też zwiększyć zawartość błonnika.
Oto kilka wskazówek:

Aby Zredukować Zawartość Tłuszczu i Kalorii:
Wiele warzyw jest naturalnie niskokalorycznych i beztłuszczowych. Poproś o takie dodatki jak surowe warzywa, papryczki jalapeno czy pikle.
Ogranicz spożycie sera, bekonu i dresingów śmietanowych
Poproś o musztardę lub ocet zamiast majonezu czy oleju.
Aby Zredukować Zawartość Sodu:
Ogranicz spożycie sera, bekonu, soli, musztardy, majonezu, papryczek jalapeno, oliwek i marynat.
Połóż na swoją kanapkę takie warzywa jak: sałatę, pomidor, zieloną paprykę i cebulę.
Zamiast dresingu, wypróbuj na Twojej sałatce kompozycję oleju z oliwek i octu.
Aby Podnieść Zawartość Błonnika:
Nie zapomnij dodać wielu warzyw do swojej kanapki lub sałatki.
Subway® to nie tylko sandwicze, ale również; zdrowe sałatki, wrapy oraz wypiekane na miejscu ciasteczka i świeżo mielona kawa. Każdy może znaleźć więc coś dla Siebie.

Jesteśmy dumni z jakości naszej żywność. Nasze dania to idealne rozwiązanie dla żyjących w biegu i zapracowanych Polaków – szybkie jedzenie nie musi być już ciężkostrawne. Proponujemy zdrową alternatywę, a dodatkowo dajemy klientom możliwość przygotowania kanapki według własnego przepisu. W Subway® chcemy promować zdrowy styl życia, a lekki i jednocześnie pełen wartości odżywczych sandwicz, zapewnia wiele energi w ciągu dnia. – Michał Dorszewski, Lokalny Agent ds. rozwoju  Subway® . 
Tagi: sałatka

Redakcja poleca

REKLAMA