Fasola z grzybami - przepis

Lubisz fasolkę i grzyby? A co powiesz na fasolkę z grzybami? To doskonałe połączenie smaków, szybkie do przygotowania!
/ 06.07.2018 20:50

Składniki

  • 30 dag fasoli białej,
  • 25 dag grzybów świeżych lub 5 dag suszonych,
  • duża cebula,
  • 2 łyżki tłuszczu,
  • pół szklanki śmietany,
  • łyżeczka mąki,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania

Fasolę ugotować. Do części wywaru, w którym gotowała się fasola dodać cebulę przesmażoną z pokrajanymi, uprzednio ugotowanymi grzybami (świeżymi lub suszonymi).

Wymieszać z fasolą, podprawić śmietaną i mąką; zagotować, przyprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA