camembert - panierowany z żurawiną

Przepis na delikatny, rozpływający się w ustach ser z nutą żurawinowej słodyczy. Sprawdź!
/ 08.03.2016 10:54
Przepis na delikatny, rozpływający się w ustach ser z nutą żurawinowej słodyczy. Sprawdź!
 
fot. Fotolia

Składniki (na dwie porcje)

  • 2 sztuki sera camembert
  • mały słoik żurawiny
  • jedno jajko
  • sześć łyżek bułki tartej
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

Zobacz, jak zrobić pyszny panierowany camembert z żurawiną!
 
1. Wbij jajko do głębokiego talerza i roztrzep je widelcem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu.
2. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą.
3. Obtocz ser z każdej strony w jajku, a następnie w bułce, potem jeszcze raz w jajku i ponownie w bułce. 
4. Rozgrzej oliwę na patelni.
5. Smaż ser po ok. 3 minuty z każdej strony, również na bokach, aż się zarumieni.
6. W garnku podgrzej żurawinę.
7. Ser udekoruj z wierzchu żurawiną lub podaj ją osobno jako dip, do zanurzania w nim kawałków panierowanego sera.

Smacznego!

Zobacz także:

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)