Zupy na zimowy obiad - porady, przepisy

Zupy na zimową porę fot. Fotolia
Zimowy obiad nie może odbyć się bez ciepłej i rozgrzewającej zupy.
/ 01.03.2013 10:07
Zupy na zimową porę fot. Fotolia
Nic chyba nie smakuje tak dobrze, jak ciepła i rogrzewająca zupa, którą możemy zjeść zimową porą. Kompozycja składników każdej z naszych propozycji sprawi, że na zawsze zapamiętasz ich fantastyczny smak.

Na zimne i pochmurne popołudnia proponujemy zupy-kremy, które rosweselą cię swoim delikatnym smakim. Ich sycące właściwości pozwolą uniknąć uczucia ociężałości i przejedzenia. Cały wachlarz kremowych zup urozmaici twój jadłospis a żywe kolory zupy dyniowej, groszkowej czy pomidorowej spotęgują apetyt.

Lekkie zupy warzywne bez śmietanowej zaprawy to z kolei świetny pomysł na mroźne, ale słoneczne dni. Ich lekka konsystencja oraz delikatny, aczkolwiek zdecydowany smak z pewnością zachwycą twoje kubki smakowe.

Redakcja poleca

REKLAMA