Tarta z malinami i kremem twarożkowym

Tarta z malinami i kremem twarożkowym posmakuje całej twojej rodzinie!
/ 14.06.2013 14:26
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta z malinami i kremem twarożkowym fot. Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • szklanka mąki
  • pół kostki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 3 żółtka
  • cukier waniliowy
  • 50 dag malin
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 łyżki pokruszonych biszkoptów
  • 25 dag twarożku homogenizowanego waniliowego
  • po 10 dag śmietany i cukru pudru
Przygotowanie:
  1. Do mąki dodać pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować. Przenieść na wałku do natłuszczonej formy na tartę. Wylepić spód i boki. Spód ponakłuwać widelcem. Podpiec ok. 10 minut w temp. 200 st. C.
  3. Na podpieczony spód wysypać warstwę biszkoptów i rozłożyć maliny, posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Wyjąć, ochłodzić.
  4. Twarożek zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem na gładko. Za pomocą szprycy cukierniczej wycisnąć na ciasto.
  5. Tartę z malinami udekorować malinami.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA