Poziom trudności:
średni
Składniki:
- szklanka mąki
- pół kostki masła
- 3 łyżki cukru
- 3 żółtka
- cukier waniliowy
- 50 dag malin
- 10 dag cukru pudru
- 4 łyżki pokruszonych biszkoptów
- 25 dag twarożku homogenizowanego waniliowego
- po 10 dag śmietany i cukru pudru
Przygotowanie:
- Do mąki dodać pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki.
- Schłodzone ciasto cienko rozwałkować. Przenieść na wałku do natłuszczonej formy na tartę. Wylepić spód i boki. Spód ponakłuwać widelcem. Podpiec ok. 10 minut w temp. 200 st. C.
- Na podpieczony spód wysypać warstwę biszkoptów i rozłożyć maliny, posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Wyjąć, ochłodzić.
- Twarożek zmiksować ze śmietaną i cukrem pudrem na gładko. Za pomocą szprycy cukierniczej wycisnąć na ciasto.
- Tartę z malinami udekorować malinami.