Przepisy Magdy Gessler - sorbet poziomkowy z szampanem

Właśnie pojawiły się pierwsze poziomki… Ich smak i zapach kojarzą mi się wyłącznie z beztroskim szczęściem!
/ 17.06.2013 03:31
DRUKUJ PRZEPIS
Przepisy Magdy Gessler - sorbet poziomkowy z szampanem fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • Poziomki 3 szklanki
  • Cukier 0,75 szklanki
  • Szampan 1 szklanka
  • Sok z pomarańczy 3 łyżki
Przygotowanie:
  1. Ugotować syrop z cukru i pół szklanki szampana. Ostudzić.
  2. Odłożyć kilka poziomek do dekoracji, resztę zmiksować z syropem cukrowym sokiem z pomarańczy i pozostałym szampanem.
  3. Przełożyć do maszynki do robienia lodów i zamrażać około pół godziny.
  4. Sorbet poziomkowy z szampanem przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika lub zjeść do razu po przygotowaniu.

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA