Liczba porcji: 8
Poziom trudności:
średni
Składniki:
Ciasto:
6 jajek
6 łyżek mąki
łyżka kakao
6 łyżek cukru
Krem:
- szklanka
- kremówki 36-proc.
- łyżeczka żelatyny
- 2 pomarańcze
- łyżka cukru waniliowego
- łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
- Żółtka utrzyj z sokiem z cytryny oraz cukrem. Dodaj pianę z białek i mąkę z kakao.
- Ciasto wyłóż na pergamin. Piecz 10 min (180 st.). Ostudź, usuń pergamin.
- Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z 1 pomarańczy.
- Kremówkę ubij z cukrem wanil., żelatyną i łyżeczką skórki z pomarańczy.
- Ciasto posmaruj kremem i posyp miąższem z drugiej pomarańczy. Zwiń roladę, schłodź.