Składniki:
Ciasto:
- 7 dag gorzkiej czekolady
- 4 jajka
- 10 dag cukru
- 10 dag mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
Nadzienie:
- 2 szklanki kremówki
- usztywniacz do śmietany
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 5 dag płatków migdałowych
- 35 dag mieszanych drobnych owoców (mogą być mrożone)
Przygotowanie:
- Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem i startą czekoladę.
- Połącz z pianą z białek.
- Blaszkę natłuść i wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto.
- Piecz 13 min (180 st.). Wyłóż na arkusz pergaminu. Zwiń w roladę.
- Kremówkę ubij, wsyp cukier puder i usztywniacz.
- Ciasto rozwiń, posmaruj kremem, posyp płatkami i owocami.
- Zwiń roladę, schłodź.