POLECAMY

Rogaliki z serkiem homogenizowanym

Mąkę posiekać z masłem, dodać serek, wyrobić ciasto, podzielić na 3 części, schłodzić, ...

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 250 g masła bez oleju
  • 1 serek homogenizowany waniliowy 200 g
  • 4 łyżki cukru pudru
  • marmolada smak według uznania

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem, dodać serek, wyrobić ciasto, podzielić na 3 części, schłodzić, rozwałkować, pokroić na kwadraty, na każdy kawałek rozsmarować marmoladę, zawinąć formując rogalik.
Rogaliki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 200 stopni 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)