Jak zrobić pucharek lodowy z owocami?

Deser lodowy fot. Adobe Stock
Pyszne lody dla ochłody
/ 06.07.2018 15:52
Deser lodowy fot. Adobe Stock

Przygotowanie 10 min
Porcja 420 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł


Przepis na 4 porcje:
- 500 ml ulubionych lodów (np. waniliowych, czekoladowych, truskawkowych, toffi)
- 4 opakowania sezamków
- 10 dag truskawek
- 5 dag malinek
- 5 dag borówki amerykańskiej
- 4 gotowe pucharki waflowe

Dodatkowo:
- paczka sezamków do dekoracji

Sposób wykonania:
1. Owoce opłucz, osącz na sicie, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Truskawki pokrój w plasterki, wymieszaj z pozostałymi owocami i rozłóż do pucharków. 


2. Sezamki drobno pokrusz lub zmiksuj w malakserze, szybko wymieszaj z lodami. Uformuj 8 sporych kulek i umieść na owocach. Udekoruj kawałkami dodatkowych sezamków.

Smakowite desery - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA