Pianka z czarnych porzeczek

Lekka, zdrowa, pyszna!
/ 09.07.2013 14:47
DRUKUJ PRZEPIS
Pianka z czarnych porzeczek fot. Fotolia
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 szklanka soku z porzeczek
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • cukier do smaku
  • 0,5 szklanki mleka skondensowanego
Przygotowanie:
  1. W wodzie namoczyć żelatynę. Po czym podgrzać, stale mieszając.
  2. Delikatnie ostudzić. Wymieszać z sokiem. Posłodzić.
  3. Poczekać, aż zacznie tężeć. Ubijając trzepaczką, wlewać mleko. Schłodzić.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: deser, pianka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)