Reklama
Ilość kalorii: 160
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 30 dag malin
  • szklanka mleka
  • łyżka budyniu śmietankowego
  • 1/2 szklanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki nalewki malinowej
Reklama
Przygotowanie:
  1. Maliny opłucz, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem. Wsyp do miski, polej nalewką malinową i odstaw.
  2. Ugotuj gęsty budyń w szklance mleka. Przestudź. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj przesiany przez sitko cukier puder. Cały czas miksując budyń na małych obrotach, dodaj po łyżce kremówkę. Maliny ułóż w pucharkach, polej sosem śmietankowym i posyp płatkami migdałowymi.
  3. Deser z malin z sosem śmietankowym podawaj zaraz po przygotowaniu, gdyż sos może podejść wodą.
Reklama
Reklama
Reklama