Składniki:
- 4 galaretki w różnych kolorach
- 2 szklanki mleka
- budyń malinowy
- 20 podłużnych biszkoptów
Przygotowanie:
1. Galaretki przygotować (każdą oddzielnie) według przepisu na opakowaniu.
2. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka, resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, ugotować, stale mieszając.
3. Formę keksową wyłożyć folią, wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwę biszkoptów, wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia itd. do wyczerpania składników.
4. Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godz., przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię, podawać z bitą śmietaną.
2. Proszek budyniowy wymieszać z połową zimnego mleka, resztę mleka zagotować, wlać rozmącony budyń, ugotować, stale mieszając.
3. Formę keksową wyłożyć folią, wlać galaretkę jednego koloru, gdy lekko stężeje, ułożyć biszkopty, na nich warstwę budyniu i ponownie warstwę biszkoptów, wyłożyć kolejną galaretkę i odstawić do stężenia itd. do wyczerpania składników.
4. Formę przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godz., przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię, podawać z bitą śmietaną.