Czy wiesz jak zrobić galaretkę cytrynową?

Cechami namacalnymi i subiektywnymi skóry suchej jest szorstkość, zmniejszenie elastyczności, kruchość, uczucie ściągania, pieczenia, mrowienia, niekiedy swędzenia/ www.sxc.hu
Składniki: żelatyna, woda, cukier, kwasek cytrynowy, skórka cytrynowa, cytryna
/ 14.08.2010 18:47
Cechami namacalnymi i subiektywnymi skóry suchej jest szorstkość, zmniejszenie elastyczności, kruchość, uczucie ściągania, pieczenia, mrowienia, niekiedy swędzenia/ www.sxc.hu

Zagotować wodę z cukrem, dodać kwasu do smaku i skórkę cytrynową. Namoczoną żelatynę włożyć do gorącego syropu i rozpuścić. Galaretkę ostudzić.

Cytrynę umyć i pokroić na cienkie krążki. Na dno każdej kompotierki wlać kilka łyżek galaretki i na wierzchu ułożyć cytrynę.

Gdy krążki cytryny utrwalą się, wyporcjować resztę tężejącej galaretki, ostudzić.

Zobacz także: Galaretka na lato.

Redakcja poleca

REKLAMA