Mąkę przesiej przez sito, wbij żółtka, dodaj szczyptę soli i schłodzone mleko. Posiekaj wszystko nożem. Wsyp cukier, dodaj śmietanę. Szybko połącz składniki i zagnieć elastyczne ciasto. Jeśli będzie za rzadkie, dodaj trochę mąki.
Z ciasta uformuj kulę i zawiń ją w przezroczystą folię spożywczą. Włóż na pół godziny do lodówki. Później ciasto rozwałkuj na cienki placek.
Wytnij okrągłymi foremkami kółka, połowę kółek odłóż, a z pozostałych wytnij środki foremkami o kształcie serca. Ciasta ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Wstaw do rozgrzanego na 180 stopni C piekarnika, upiecz na rumiano.
Ciasteczka z wyciętym serduszkiem posmaruj miodem i udekoruj posypką cukrową. Na wystudzone ciastka wyciśnij krem, przykryj ciastkiem z serduszkiem.