Ciasto miodowe

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:

Ciasto :
3 szklanka mąki,
3 łyżki miodu,
1 szklanka cukru,
2 jajka,
1 łyżeczka  proszku do pieczenia,
0,5 kostki margaryny,
2 łyżki śmietany.

Masa:
3 łyżki manny.
0,5 litra mleka,
1 margaryna.
2 żółtka
aromat rumowy.

Przygotowanie:
Przygotować kruche ciasto. Zawinąć w folę. Włożyć do lodówki na pół godziny. Pokroić na trzy części. Rozwałkować. Piec w temp. 180 st. C przez 10 minut. Kaszę zalać mlekiem. Zagotować. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Wymieszać z zimną kaszą. Przełożyć placki. Pozostawić do zastygnięcia.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA