Składniki:
- 4 białka- 20 dag cukru pudru
- cukier wanilinowy
- 2 soczyste gruszki
- 150 ml śmietanki kremówki
- sos toffi (4 krówki i 50 ml kremówki)
- 1 łyżka orzechów
Przygotowanie:
1. Białka ubij, dodaj połowę cukru pudru, ubij na sztywno. Wymieszaj z pozostałym cukrem pudrem i połową wanilinowego.
2. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij 8 bez. Susz je ok. 30 min w 140 st. C, ostudź.
3. Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym.
4. Po dwie bezy przekładaj bitą śmietaną, pokrojoną gruszką i sosem. Posyp orzechami.
2. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij 8 bez. Susz je ok. 30 min w 140 st. C, ostudź.
3. Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym.
4. Po dwie bezy przekładaj bitą śmietaną, pokrojoną gruszką i sosem. Posyp orzechami.