Racuchy z grzybami

Racuchy z grzybami
/ 22.05.2019 15:12
DRUKUJ PRZEPIS
Racuchy z grzybami fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

15 dag grzybów,
1/2 litra mleka,
2 dag drożdży,
1 jajko,
20 dag mąki,
10 dag tłuszczu do smażenia,
majeranek,
pieprz,
ziele angielskie,
goździki,
1 ząbek czosnku,
cukier,
sól.

Przygotowanie:

Pokruszyć drożdże. Wsypać do ciepłego mleka razem z  łyżką mąki, szczyptą cukru. Pozostawić do podrośnięcia. Potem wlać jajko i mleko. Wsypać mąkę, szczyptę soli oraz umyte i poszatkowane  grzyby. Usmażyć jasnobrązowe placki. 

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA