Składniki:
2 białka,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżki fruktozy,
1 szklanka maślanki,
półtora szklanki mąki pszennej,
pół szklanki mleka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody,
śliwki węgierki.
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżki fruktozy,
1 szklanka maślanki,
półtora szklanki mąki pszennej,
pół szklanki mleka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody,
śliwki węgierki.
Przygotowanie:
W naczyniu maślankę wymieszać z mlekiem i dodać białko a następnie pokrojone śliwki. W innym naczyniu wymieszać mąkę z fruktozą, proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Zawartość obu naczyń zmieszać ze sobą. Wypełnić ciastem formę i piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawać przestudzone.