Składniki:
- 30 dag malin
- szklanka mleka
- łyżka budyniu śmietankowego
- 1/2 szklanki kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 3 łyżki nalewki malinowej
Przygotowanie:
- Maliny opłucz, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem. Wsyp do miski, polej nalewką malinową i odstaw.
- Ugotuj gęsty budyń w szklance mleka. Przestudź. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj przesiany przez sitko cukier puder. Cały czas miksując budyń na małych obrotach, dodaj po łyżce kremówkę. Maliny ułóż w pucharkach, polej sosem śmietankowym i posyp płatkami migdałowymi.
- Deser z malin z sosem śmietankowym podawaj zaraz po przygotowaniu, gdyż sos może podejść wodą.