Tosty z nektarynką z płatkami migdałowymi

Z płatkami migdałowymi... Pycha!
/ 12.08.2013 03:19
DRUKUJ PRZEPIS
Tosty z nektarynką z płatkami migdałowymi fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 230 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 kromki pszennego chleba tostowego
  • nektarynka
  • łyżka płatków migdałowych
  • masło do smarowania
  • szczypta mielonego cynamonu
Przygotowanie:
  1. Płatki migdałowe wsyp na patelnię. Mieszając, upraż. Uważaj, żeby płatki się nie przypaliły.
  2. Nektarynkę umyj, osusz, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Pokrój miąższ w cienkie plasterki. Kromki chleba tostowego posmaruj masłem, obłóż plasterkami nektarynki, posyp płatkami migdałowymi i oprósz lekko mielonym cynamonem. Złóż tosty i upiecz w tosterze na złoty kolor. Podawaj od razu po przygotowaniu.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA