Deser owocowo-jogurtowy
Świeże brzoskwinie mogą być jeszcze dość drogie. Dlatego z powodzeniem możesz wykorzystać do deseru owoce z puszki

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 26.06.2013, 08:33
Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 4 owoce kiwi
- 4 połówki brzoskwiń (świeżych lub z puszki)
- 20 dag malin
- skórka otarta z 2 cytryn
- 2 duże jogurty naturalne (po 400 g)
- 5 łyżek płynnego miodu
Reklama
Przygotowanie:
- Kiwi opłucz, osusz, a następnie obierz, pokrój miąższ w kostkę i zmiksuj w malakserze z łyżką płynnego miodu.
- Brzoskwinie obierz, ew. osącz z zalewy, zmiksuj w osobnym naczyniu. Maliny opłucz, osusz delikatnie, po czym ugnieć widelcem. Jogurt wymieszaj z pozostałym miodem i skórką otartą z cytryny. Połowę jogurtu wymieszaj z połową zmiksowanych brzoskwiń. Tak przygotowane składniki ułóż warstwami w wysokich pucharkach. Podawaj od razu.
Reklama
Reklama
Reklama