1. Czekolada Lindt Excellence 70% Cocoa z chilijskim Merlot
Ciemna czekolada o bogatym smaku karmelu, miodu, aromatów owoców i róż najlepiej komponuje się z winem o wyraźnie owocowym charakterze, takim jak chilijski Merlot czy australijski Grenache, które słyną z aromatu soczystych owoców miękkich i jedwabistego, owocowego finiszu.2. Czekolada Lindt Excellence Caramel with Sea Salt z Prosecco
Subtelna, ciemna czekolada z chrupiącymi karmelowymi akcentami i pojawiającym się w tle echem soli morskiej wspaniale współgra ze schłodzonym Prosecco. Pysznie łączy się również z półwytrawnym szampanem, ze względu na właściwą mu nutkę słodyczy.3. Czekolada Lindt Excellence Sea Salt z kalifornijskim Zinfandel
Jeśli ktoś nie jest koneserem ciemnej czekolady, ten wariant będzie doskonały na początek. Czekoladę cechuje intensywna nuta kakao wygładzona wanilią, a sól morska nie uwydatnia się w pierwszej chwili. Razem z kalifornijskim winem Zinfandel, znanym z aromatu porzeczek i truskawek, tworzy przyjemny dla podniebienia kontrast.
fot. serwis prasowy Lindt
4. Czekolada Lindt Excellence Orange Intense z Maderą Rich
Czar pomarańczy i migdałów zawarty w smaku tej czekolady znakomicie podkreśli 5-letnia Madera Rich. Obecne w winie aromaty suszonych owoców pozwalają osiągnąć pomarańczy pełnię i blask.5. Czekolada Lindt Excellence 85% Cocoa z australijskim Ruthergien Muscat (schłodzonym)
Wino o tak wyjątkowej gładkości i słodyczy będzie idealnie pasować do intensywnego smaku Lindt Excellence 85%. Nuty miodu i prażonych orzechów, zawarte w Ruthergien Muscat, łączą się z aromatami czekolady, z kolei właściwy czekoladzie głęboki, wyrazisty charakter kakao z odrobiną wanilii łagodzi słodycz wina, równoważąc ją subtelną goryczą mokki – przepyszne zestawienie!6. Czekolada Lindt Excellence Chili z włoskim Ripasso di Valpolicella
Zarówno Ripasso di Valpolicella, jak i włoskie Amarone cechują się niezrównaną głębią i intensywnością smaku, co znakomicie pasuje do ciemnej czekolady. Wyczuwalne w winie nuty czarnych jagód, winogron, porzeczek wzmacniają owocowe aromaty czekolady.Obejrzyjcie galerię i zainspirujcie się do stworzenia własnych kompozycji czekoladowych smaków!
1
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
2
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
3
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
4
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
5
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
6
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
7
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
8
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
9
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
10
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
11
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
12
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
13
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
14
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
15
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
16
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
17
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
18
z
19
fot. serwis prasowy Lindt
19
z
19
fot. serwis prasowy Lindt