Sprawdź jak samodzielnie zrobić cooler z dyni, czyli lodówkę do napojów na Halloween.
Fot. Materiały prasowe Bosch
„Raz, dwa, trzy Freddy puka do twych drzwi!” - Czy Ty także, podobnie jak Frankenstein, Dracula i Darth Vader, nie możesz się już doczekać mrożącego krew w żyłach przyjęcia z okazji Halloween? Dynia, w której można schłodzić napoje, z pewnością pomoże w stworzeniu atmosfery grozy na imprezie. Będzie też jej wyjątkową atrakcją – zapewni gościom zimne drinki i sprawi, że wieczór na długo pozostanie w ich pamięci. Ten niecodzienny cooler przygotujesz zaledwie w ciągu jednej godziny.
Aby wykonać chłodzącą dynię potrzebujesz:
• 1 dużej dyni (np. muszkatołowej albo piżmowej),
• 1 miski,
• kostek lodu,
• piły szablastej Bosch PSA 700,
• akumulatorowej wiertarko-wkrętarki Bosch PSR 10,8 LI-2 z otwornicą o średnicy 6 cm.
Krok 1
Jak wyciąć dynię na Halloween? Przetnij dynię na pół przy użyciu piły szablastej. Następnie wydrąż warzywo, usuwając ze środka pestki i miąższ. Ze względów higienicznych nie używaj pozyskanego w ten sposób miąższu dyni do przygotowania potraw.
Krok 2
W górnej połówce dyni wywierć otwory do trzymania butelek. Do wykonania tego zadania idealnie nadaje się wiertarka z otwornicą.
Krok 3
Do dolnej części dyni włóż miskę z lodem. Górną część z otworami połóż na wierzchu a następnie w otworach umieść butelki z napojami. Zimne drinki na Twoje przyjęcie Halloween zapewnione!
Wskazówka:
Możesz nadać "strasznego” wyglądu również butelkom, które zostaną umieszczone w dyni. Wystarczy przygotować odpowiednie wzory, wydrukować je na papierze samoprzylepnym i wyciąć. Stare etykiety usuń z butelek za pomocą wody, a w ich miejsce przyklej nowe. Takie napoje z pewnością zasmakują wszystkim zombie i krwiopijcom!
Pomysł, wykonanie i zdjecia: materiały prasowe Bosch