Schudnij przed Walentynkami

Walentynki, talerz, kolacja fot. Panthermedia
Pomożemy ci w walentynkowej bieliźnie wyglądać jak bogini - schudniesz 2 kilo w 4 dni
/ 01.02.2012 08:33
Walentynki, talerz, kolacja fot. Panthermedia

Jeśli chcesz ładnie wyglądać w seksownej bieliźnie, odpuść sobie głodówkę! Stosując ją, może i zrzucisz w ciągu 2–3 dni 5 kg. Ale będzie to głównie woda. Tłuszczyk nie spali się tak szybko. Co gorsza, głodówka obniża przemianę materii, więc wyjątkowo łatwo po niej o efekt jo-jo. By go uniknąć, schudnąć szybko i jednocześnie zadbać o skórę, zastosuj naszą dietę. Dostarczy ona sporo oczyszczającego błonnika oraz witamin.

Jesz i chudniesz, czyli skuteczne zasady

* Prowadź dietę przez 4 dni. Jeśli jest taka potrzeba – możesz ją przedłużyć do 2 tygodni.

* Codziennie zjadaj 5 posiłków (patrz niżej). Postaraj się je równomiernie rozłożyć w czasie i nie omijaj żadnego z dań – nawet jeśli czujesz się syta. To najlepszy sposób na to, aby uniknąć np. wieczornych ataków głodu.

* By przyspieszyć swoją przemianę materii i poprawić cerę, każdy dzień zaczynaj od szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny. Przed położeniem się spać (ok. 2 godzin po kolacji) wypijaj zaś napój drożdżowy.

Przepis: Wrzuć do szklanki łyżeczkę świeżych drożdży. Zalej do pełna wrzącym mlekiem. Przykryj. Odstaw na 5–10 minut. Przed wypiciem dokładnie wymieszaj.

Przykładowy jadłospis

DZIEŃ 1

Śniadanie
koktajl z małego kubka jogurtu 0% i filiżanki dowolnych owoców
II śniadanie
3 kromki pieczywa chrupkiego, 3 plasterki polędwicy drobiowej, pomidor
Obiad
pieczona lub gotowana pierś kurczaka (bez skórki), mizeria z jogurtem
Podwieczorek
plaster chudego twarogu
Kolacja
30 dag kalafiora lub brokułu gotowanego na parze lub tradycyjnie, ale krótko

DZIEŃ 2

Śniadanie
2 kromki grahama, 2 plasterki szynki, 4 liście sałaty, pomidor
II śniadanie
1/2 szklanki jogurtu 0% z łyżeczką miodu i 2 łyżkami ziaren słonecznika
Obiad
plaster schabu z grilla, miseczka duszonej (bez tłuszczu) kapusty z koperkiem
Podwieczorek
szklanka kefiru
Kolacja
talerz gotowanej fasolki szparagowej posypanej łyżką otrąb

Sprawdź jadłospis na dzień 3 i 4. Czytaj dalej...

DZIEŃ 3

Śniadanie
koktajl z 1/2 szklanki maślanki oraz filiżanki dowolnych owoców
II śniadanie
2 kromki chleba razowego, plaster sera białego, kilka rzodkiewek
Obiad
15 dag pieczonej lub gotowanej na parze ryby, surówka z pomidora i cebul
Podwieczorek
kromka chrupkiego chleba z szynką
Kolacja
mała cukinia duszona z pomidorem i cebulą, skropiona sokiem z cytryny i oliwą

DZIEŃ 4

Śniadanie
2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, świeży ogórek
II śniadanie
jogurt naturalny 0% z 3 łyżkami musli i garścią dowolnych owoców
Obiad
duszony zraz wołowy, skropiona oliwą surówka z sałaty, pomidora i ogórka
Podwieczorek
mały jogurt naturalny 0%
Kolacja
30 dag marchwi (może być gotowana lub starta surowa, skropiona cytryną)

Redakcja poleca

REKLAMA