Elavia

kobieta z wiśnią fot. Panthermedia
Zdaniem producentów całkowicie naturalny i przede wszystkim skuteczny. Zobacz, co oferuje nowy suplement diety, który pojawił się na rynku.
/ 02.11.2012 13:15
kobieta z wiśnią fot. Panthermedia

Ten nowy preparat wspomagający odchudzanie to połączenie 14 naturalnych aktywnych składników, które w przeciągu 25-dniowej kuracji mają pomóc w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Elavia jest dostępna jako kompleksowy program, w skład którego wchodzi: Elavia Intensive – płynny koncentrat oraz kapsułki Anti Yo-Yo na dzień i noc.

Elavia Intensive - informacje ogólne

Elavia Intensive – to płynny preparat, który należy przyjmować przez pierwsze 10 dni kuracji. Zawarta w nim zielona herbata, guarana, ostrokrzew paragwajski i herbata Yunnan pomagają w spalaniu tłuszczów, koper włoski, seler i jęczmień usuwają nadmiar wody, cykoria, grejpfrut i figa indyjska eliminują toksyny, a orzeszki kola wzmacniają organizm. Suplement ten ma intensywny malinowo-wiśniowy smak.

Elavia Anti Yo-Yo - dzięki niej stabilizujemy osiągniętą masę ciała. Jest dostępna w kapsułkach na dzień i na noc. Przyjmujemy ją przez następne 15 dni. Kapsułka na DZIEŃ już od samego rana pobudza i poprawia samopoczucie. Jest połączeniem wyciągów z zielonej herbaty, jęczmienia, ostrokrzewu paragwajskiego (maté), orzeszków kola, kopru i selera, które usuwają tłuszcz, redukują wzdęcia, oczyszczają i dodają energii.

Kapsułka na NOC uzupełnia i wzmacnia efekt uzyskany w dzień. W skład kapsułek wchodzi melisa, która redukuje stres, winogrona oczyszczające organizm oraz wyciąg ze strąków fasoli wspomagający pracę wątroby i ograniczający wchłanianie węglowodanów. Dzięki temu stabilizują odchudzanie i działają odstresowująco.

Elavia - ceny suplementów

Elavia kosztuje około 50 zł

Elavia - skład suplementu Zielona herbata
Wspomaga procesy trawienne, zapobiega chorobom układu krążenia oraz oczyszcza organizm z toksyn.
 Poprzez pobudzenie wydzielania soków żołądkowych sprzyja przemianie materii, trawieniu pokarmów i usuwa uczucie przepełnienia żołądka po zbyt obfitym i ciężkostrawnym posiłku.

Guarana
Wspomaga odchudzanie poprzez hamowanie uczucia głodu, poprawia metabolizm dzięki zwiększeniu wydatków energetycznych. Hamowanie uczucia głodu jest wynikiem podwyższenia temperatury ciała oraz zwolnienia tempa opróżniania żołądka, z kolei zwiększenie wydatków energetycznych wiąże się ze stymulacją układu nerwowego i w konsekwencji zwiększeniu uwalniania ciepła przez organizm.

Ostrokrzew paragwajski
Pobudza organizmu, likwiduje objawy zmęczenia i rozluźnia. Usprawnia procesy trawienne i łagodzi problemy gastryczne. Poprawia perystaltykę jelit oraz przyspiesza przemianę materii. Dodatkowo łagodzi dyskomfort, jakim jest uczucie głodu.
 Napój wpływa pozytywnie na pracę nerek i pomaga oczyszczać organizm z toksyn.

Jęczmień
Zawiera witaminy B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas, wzmacniający kości wapń, przeciwdziałające anemii żelazo, zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresów magnez, zwiększający odporność organizmu mangan, odgrywające ogromna rolę przy tworzeniu tkanki łącznej cynk i krzem, przy czym ten drugi wzmacnia także włosy i paznokcie. Nie tylko zmniejsza apetyt, ale i „wymiata” z przewodu pokarmowego szkodliwe substancje, oczyszczając jelito grube. 



Orzeszki koli
Łagodzą uczucie głodu i pragnienia, eliminują uczucie senności oraz powodują wzrost energii i wytrzymałości. Podobnie jak inne rośliny zawierające kofeinę, teobrominę i teofilinę wspomagają odchudzanie i spalanie tłuszczu. 


Cykoria
Cykoria poprawia przyswajanie pokarmów i trawienie, ponieważ pobudza wątrobę do produkcji żółci oraz żołądek do produkcji soku żołądkowego. Dlatego poleca się ją w nieżytach żołądka i jelit, w przypadku zmniejszonej produkcji żółci przez wątrobą, gdy zaburzone jest wydzielanie soku żołądkowego.

Koper
Właściwości kopru wzmagają ruchy jelit, co powoduje odejście gazów i usuwa wzdęcia. Pobudzają wydzielanie soku żołądkowego, tym samym przywracają prawidłowy przebieg procesów trawiennych.

Herbata Yunnan
Posiada właściwości przeciwutleniające, odtruwające organizm i oczyszczające go z toksyn. Spożywana w odpowiednich ilościach wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej, oczyszcza organizm z toksyn, łagodzi objawy stresu. Ponadto reguluje poziom cholesterolu oraz stymuluje metabolizm. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, zapobiega nowotworom i zawałom serca.

Seler
Seler wzmaga produkcję żółci, ale jednocześnie zapobiega jej zastojowi w woreczku. Ułatwia trawienie i likwiduje zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych. Poza tym oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze.

Grejpfrut
Ekstrakt z nasion grejpfruta sprzyja perystaltyce jelit, przyspiesza trawienie i przemianę materii, a także powoduje zmniejszenie łaknienia. To wszystko dzięki zawartym w nasionach bioflawonoidach mających właściwości przeciwwirusowe, ale przede wszystkim przeciwtłuszczowe. To dzięki bioflawonoidom włókna kolagenowe są silne i uniemożliwiają tworzenie się cellulitu oraz zapobiegają przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek.

Melisa
Melisa łagodzi napięcie nerwowe i przeciwdziała wszelkim dolegliwościom fizjologicznym z nim związanym – działa rozkurczowo na żołądek i jelita, łagodzi bóle głowy, zwalnia zbyt szybkie tempo bicia serca (palpitacje). Melisa pobudza wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci, zalecana jest więc przy dolegliwościach ze strony układu pokarmowego.

Winogrona
Spożywanie winogron zalecane jest osobom cierpiącym na zaparcia. Dzięki zawartości błonnika owoce te poprawiają perystaltykę jelit. Regulując pracę przewodu pokarmowego sprzyjają również zachowaniu szczupłej sylwetki. Winogrona oczyszczają organizm, ponieważ zawarte w nich składniki biorą udział w usuwaniu produktów przemiany materii. Winogrona przeciwdziałają zakwaszaniu organizmu, które może powodować dieta z dużą ilością mięsa, a zbyt małą owoców, warzyw i mleka.

Fasola
Wyciąg ze strąków fasoli ma wiele właściwości leczniczych: działa moczopędnie oraz w sposób zauważalny obniża poziom cukru we krwi. Jej stosowanie zaleca się w cukrzycy, chorobach nerek i pęcherza moczowego, nadciśnieniu tętniczym. Działa również jako „neutralizator skrobi”. Dzięki temu organizm otrzymuje mniejszą ilość węglowodanów, które zostają przekształcone w tkankę tłuszczową. 


Figa indyjska
Jest bogata w witaminy, składniki mineralne i błonnik pokarmowy. Sprzyja wydalaniu toksycznych produktów przemiany materii z organizmu, działa wspomagająco w kontroli poziomu glukozy we krwi oraz przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, co zmniejsza ryzyko chorób serca.
Opuncja zmniejsza także wchłanianie tłuszczu, wiążąc go w trwały kompleks i nie pozwalając na jego odkładanie się. Zwiększa uczucie sytości, hamuje apetyt i poprawia samopoczucie. Wspomaga zarówno pracę wątroby jak i nerek, czym przyczynia się do odtruwania organizmu.

Redakcja poleca

REKLAMA