Podstawą dziennego menu jest warzywny dipp. Utrzeć 2 marchewki, 1/2 selera. Posiekać małą cebulkę. Wszystko włożyć do miksera, dodać 4-5 pomidorów bez skórki. Całość zmiksować. Dopełnić wodą mineralną do 1 litra (wskazana jest woda niegazowana). Doprawić solą i pieprzem. Wlać do termosu. Na 1/2 godziny przed każdym posiłkiem wypić szklankę dippu.
Śniadanie
10 dag chudego białego sera z dowolną ilością rzodkiewek.
II śniadanie
2 jabłka i 1 pomarańcz.
Obiad
1 szklanka ugotowanego ryżu, wymieszanego z dowolną ilością zielonego groszku i kukurydzy oraz 1 łyżeczką masła.
Kolacja
Miska zielonej sałaty z pomidorem, ogórkiem i cebulą oraz 2 grzanki z pieczywa pełnoziarnistego.
Dipp warzywny, który jest podstawą diety-bomby witaminowej, dobrze jest schłodzić. Lepiej smakuje i bardziej syci.
źródło: www.fit.pl