Nazwa | Czas blanszowania | Uwagi |
bób | 1 min. 30 s | |
brokuł | 2 minuty | podzielony na różyczki |
brukselka | 3 minuty | |
cebula | 2 minuty | |
cukinia | 2 minuty | |
fasolka szparagowa | 3 minuty | |
groszek zielony | 1 minuta | |
grzyby | ok. 1 minuty | w zakwaszonym sokiem z cytryny wrzątku |
kalafior | 3 minuty | w zakwaszonym wrzątku i podzielony na różyczki |
kukurydza w kolbach | 7 min. 30 s | |
marchewka młoda | 3 minuty | |
papryka | 3 minuty | |
papryka pokrojona w kostkę | 2 minuty | |
seler | 3-4 minuty | |
szparagi | 3 minuty | |
szpinak | 30 sekund | |
włoszczyzna | 3 minuty |
Zobacz także: Jak blanszować warzywa?
[CMS_PAGE_BREAK]