Liczba porcji: 6
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 6 jajek
- 300 g piklinga
- 100 ml majonezu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mielonego czerwonego pieprzu
- sól
- pieprz
- cukier
Przygotowanie:
Sprawdź przepis Magdy Gessler na jajka faszerowane śledziem!
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Piklinga oczyść ze skóry i ości.
- Zmiel razem z żółtkami.
- Do masy dodaj majonez, koncentrat pomidorowy i ucieraj, aż masa stanie się pulchna.
- Dopraw solą, cukrem i pieprzem do smaku.
- Farsz nakładaj do połówek białek.
- Gotowe jajka ułóż na półmisku na liściach sałaty.
- Posyp czerwonym pieprzem.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" (premiera 17 IV)