Reklama

Składniki

  • 90 dag wieprzowiny z kością, np. żeberek
  • 30 dag kapusty kwaszonej
Reklama
  • 1 1/2 litra wody
  • 1 dag grzybów suszonych
  • 1 kg ziemniaków
  • 7 dag cebuli
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • Sposób przygotowania

    Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować do wywaru z mięsa. Dodać kapustę kwaszoną, pokrajaną cebulę i przyprawy, ugotować.

    Grzyby ugotować oddzielnie i pokrajać w cienkie paski.

    Reklama

    Do ugotowanej kapusty dodać grzyby wraz z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami, pokrajanymi w kostkę oraz mięsem.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Loading...