Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 szklan­ki jogurtu naturalnego
  • szklanka zsiadłego mleka
  • świeży ogórek
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • mały ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na chłodnik ogórkowy!

  1. Ogórek umyj, osusz, obierz cienko ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Opłukane zioła drobno posiekaj.
  3. Jogurt zmiksuj ze zsiadłym mlekiem.
  4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ogórek, posiekane zioła i oliwę.
  5. Dokładnie wymieszaj.
  6. Przypraw solą i pieprzem.
  7. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  8. Chłodnik rozlej do miseczek.
  9. Każdą porcję zupy udekoruj.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na zupy:

Zupa z botwinki - przepis
Dietetyczna zupa z kapusty - przepis
Flaki - przepis Magdy Gessler

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...