Zupa kalafiorowa

W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić na różyczki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, seler w całości.
/ 15.10.2010 03:34

Składniki:

  • średni kalafior,

  • 3 marchewki,
  • pietruszka,
  • seler,
  • 5 ziemniaków,
  • 2 kostki rosołowe,
  • sól, pieprz, vegeta
  • śmietana 18& do zup i sosów

Sposób przyrządzenia:

W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić na różyczki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, seler w całości. Warzywa dorzucić do zupy. Gdy warzywa nieco rozmiękną, seler wyjąć, a zupę zabielić śmietaną. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA