Sałatka z fasolą - przepis, przygotowanie i składniki
Aromatyczna i sycąca sałatka!

Opublikowano: 19.02.2014, 10:59
Reklama
Ilość kalorii: 225
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3/4 szklanki suchej fasoli Piękny Jaś
- mała włoszczyzna
- 2 pomidory
- pół czerwonej cebulki
- 2-3 plastry wędzonego boczku
- 2 łyżki oleju
- cząber
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc.
2. Odlej wodę, fasolę zalej porcją świeżej wody, zagotuj.
3. Dodaj włoszczyznę, trochę cząbru i soli, ugotuj.
4. Odcedź, wystudź.
5. Pomidory umyj, natnij skórkę, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w cząstki.
7. Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni.
8. Wymieszaj składniki sałatki.
9. Dopraw do smaku pieprzem i solą, posyp listkami cząbru, skrop olejem.
Reklama
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
Reklama
Reklama
Reklama