Reklama
Ilość kalorii: 225
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3/4 szklanki suchej fasoli Piękny Jaś
  • mała włoszczyzna
  • 2 pomidory
  • pół czerwonej cebulki
  • 2-3 plastry wędzonego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • cząber
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc.
2. Odlej wodę, fasolę zalej porcją świeżej wody, zagotuj.
3. Dodaj włoszczyznę, trochę cząbru i soli, ugotuj.
4. Odcedź, wystudź.
5. Pomidory umyj, natnij skórkę, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w cząstki.

6. Cebulę obierz, pokrój w półtalarki.
7. Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni.
8. Wymieszaj składniki sałatki.
9. Dopraw do smaku pieprzem i solą, posyp listkami cząbru, skrop olejem.

Reklama

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama