Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 jajko surowe,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek masła,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 pęczek koperku,
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • bułka tarta do panierowania,
  • sól i pieprz do smaku.
Reklama
Przygotowanie:

Jajka faszerowane smażone to doskonała przystawka na wielkanocny stół. W naszym przepisie występują razem ze świeżymi ziołami - natką pietruszki, koperkiem i szczypiorkiem oraz doprawione zeszkloną na maśle cebulą i kwaśną śmietaną.

  1. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  2. Zieleninę drobno posiekaj.
  3. Jajka w skorupkach przekrój zdecydowanym ruchem wzdłuż na połowę.
  4. Łyżeczką wyjmij zawartość skorupek, białko i żółtko drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj cebulę, jajka, zioła, surowe jajko i śmietanę i dopraw solą i pieprzem (w razie potrzeby dodaj więcej śmietany).
  6. Farszem napełnij skorupki lekko ponad brzeg.
  7. Jajka od strony nadzienia panieruj w tartej bułce i smaż na rozgrzanym maśle, na wolnym ogniu, aż całość się zrumieni.
  8. Jajka faszerowane smażone podawaj z ulubionymi kiełkami.
Reklama

Więcej przepisów na jajka na Wielkanoc:
Przepisy na jajka przepiórcze
Najlepsze przepisy na jajka na Wielkanoc
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Przepis na jajka faszerowane tuńczykiem

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...