Ciasto francuskie z grzybami - przepis składniki i przygotowanie
Kruche ciasto wypełnione pysznym nadzieniem!

Opublikowano: 29.08.2014, 09:00
Reklama
Czas przygotowania: 50 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 30 dag małych grzybków leśnych (najlepiej świeżych)
- 20 dag koziego serka
- cebula
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka śmietany
- sól
- pieprz
- oliwa
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto francuskie z grzybami!
- Oczyszczone grzyby pokrój na kawałki.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Wrzuć na rozgrzaną oliwę i zeszklij.
- Dorzuć grzyby, przesmaż je na złoty kolor (przez około 10 minut).
- Dopraw solą i pieprzem.
- Do wystudzonych grzybów dodaj pokruszony ser i natkę, wymieszaj.
- Z ciasta francuskiego wycinaj kwadraty. Na każdy nakładaj porcję farszu i zlepiaj w trójkąty lub sakiewki.
- Posmaruj wierzch śmietaną.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C.
- Piecz 25 minut.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z grzybów:
Tosty z grzybami i mozzarellą - przepis
Risotto z kurkami - przepis
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...