Zapiekanka rybna - przepis składniki i przygotowanie
Z dodatkiem pomidorów!

Opublikowano: 13.01.2016, 05:50
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 30 dag obranych ziemniaków
- 30 dag filetów rybnych
- 2 pomidory
- 2/3 szklanki śmietany 18%
- jajko
- sok z cytryny
- gałka muszkatołowa
- koperek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zapiekankę rybną z ziemniakami!
- Ziemniaki pokrój w plasterki i lekko obgotuj.
- Filety rybne pokrój na kawałki i skrop sokiem z cytryny.
- Śmietanę, jajko i przyprawy wymieszaj.
- W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ziemniaki, ryby i pomidory.
- Całość polej śmietaną i zapiekaj około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zapiekanki:
Zapiekanka z makaronem i kiełbasą - przepis
Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis
Zapiekanka chłopska - przepis
Zapiekanka z cukinią - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...