Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 grube plastry schabu pieczonego lub gotowanego
  • cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 30 dag makaronu świderki lub penne
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę makaronową ze schabem! Ogromną zaletą tego dania obiadowego jest nie tylko jego pyszny smak. Ta potrawa jest też niezwykle sycąca!

  1. Każdy plaster mięsa głęboko natnij.
  2. Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki, zrumień je na maśle, przypraw.
  3. Włóż po łyżce farszu w każde nacięcie w mięsie.

Zapiekanka z kurczakiem i warzywami - przepis Ani Starmach

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
  2. Odcedź i osącz.
  3. Pomidorki umyj, każdy przekrój na pół.
  4. Natkę opłucz i posiekaj.
  5. Makaron wymieszaj z natką, pomidorkami i pozostałymi pieczarkami.

Zapiekanka z ziemniakami, szynką i serem - przepis

Reklama
  1. Przełóż zapiekankę do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
  2. Na wierzchu ułóż nafaszerowane porcje mięsa.
  3. Oprósz solą, pieprzem i parmezanem.
  4. Piecz przez 30 minut w 200 stopniach C.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...