Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 50 dag wołowiny na zrazy, np. z udźca
  • łyżka musztardy
  • kawałek czerwonej papryki
  • kiszony ogórek
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag grzybów
  • cebula
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz. Pokrój w poprzek włókien na plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz pieprzem, posmaruj z jednej strony musztardą. Połóż na niej 1–2 paski papryki i słupek ogórka. Zwiń roladkę, obwiąż bawełnianą białą nitką. Zrazy obtocz w mące, obsmaż na oleju.
  2. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki, ugotuj w niedużej ilości osolonej wody. Cebulę pokrój w talarki, zrumień na oleju.
  3. Zrazy ułóż w rondlu, zalej grzybami z wywarem, dodaj cebulę. Duś, aż mięso będzie miękkie.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...