- 50 dag mielonego wołowo-wieprzowego mięsa
- 6 dag bułki tartej
- jajko
- cebula
- sól i pieprz
- czosnek
- 6 małych cebulek
- 2 papryki
- 30 dag małych pieczarek
- bułka tarta do obtaczania
- olej
Do mielonego dodać namoczoną bułkę tartą, utartą cebulę, wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami i wymieszać. Łyżeczką formować małe klopsiki, obtaczać w bułce tartej, ułożyć na desce. Obrać cebulki, opłukać i osuszyć pieczarki, oczyścić i pokroić papryki. Na natłuszczone olejem szpadki nadziewać na przemian kulki mięsne, pieczarki, cebulki oraz kawałki papryki, ułożyć na tackach do grillowania, skropić olejem i grillować około 20 minut w temperaturze 180ºC.