Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 60 dag mielonego mięsa
  • sucha kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • szczypta suszonej szałwii
  • łyżka bułki tartej
  • pieprz
Reklama

Farsz:

  • 30 dag grzybów (mogą być pieczarki)
  • 2 łyżki masła
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

1. Grzyby drobno pokrój i przesmaż na maśle, oprósz tymiankiem, solą oraz pieprzem.
2. Smaż, aż cały sos odparuje.
3. Mięso wymieszaj z namoczoną w mleku, odciśniętą kajzerką, a także z jajkiem, bułką tartą, drobniutko posiekaną cebulą i przyprawami.
4. Uformuj 8 płaskich placków, połóż farsz i uformuj kotleciki.

5. Panieruj w bułce tartej, usmaż.
6. Najlepiej podawaj z mizerią oraz kuskusem.

Reklama

Przepis z "Poradnika domowego"

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...