Poziom trudności:
średni
Składniki:
- 60 dag mielonego mięsa
- sucha kajzerka
- cebula
- jajko
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
- szczypta suszonej szałwii
- łyżka bułki tartej
- pieprz
Farsz:
- 30 dag grzybów (mogą być pieczarki)
- 2 łyżki masła
- tymianek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Grzyby drobno pokrój i przesmaż na maśle, oprósz tymiankiem, solą oraz pieprzem.
2. Smaż, aż cały sos odparuje.
3. Mięso wymieszaj z namoczoną w mleku, odciśniętą kajzerką, a także z jajkiem, bułką tartą, drobniutko posiekaną cebulą i przyprawami.
4. Uformuj 8 płaskich placków, połóż farsz i uformuj kotleciki.
5. Panieruj w bułce tartej, usmaż.
6. Najlepiej podawaj z mizerią oraz kuskusem.
Przepis z "Poradnika domowego"