Grog herbaciany - przepis
Grog herbaciany to rozgrzewający napój. Prosty w przygotowaniu, niezwykle poprawia humor w długie, zimowe wieczory.

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 06.12.2012, 13:56
Reklama
Czas przygotowania: 7 min
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 ml ciemnego rumu
- 150 ml gorącego naparu czarnej herbaty
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru
- 3–4 goździki
- laska cynamonu
- gwiazdka anyżku lub ziarno kardamonu
Reklama
Przygotowanie:
- Do szklanki z uchem wlej sok z cytryny, wsyp cukier i wymieszaj, by zaczął się rozpuszczać.
- Dodaj goździki, cynamon i anyżek.
- Wlej rum i wrzącą herbatę.
- Zamieszaj i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama